Gräva ned fiber

Idag finns internet i de flesta svenska hem. I mitten på 90-talet började allt fler svenskar upptäcka internet. Det var dyrt och samtidigt som du surfade kunde ingen använda telefonen. Under början av 00-talet började ADSL komma. Det innebar högre hastigheter att surfa med och ett fast pris varje månad oavsett hur mycket det användes. Nu är det nya tider igen och fiber är på ingående. Högre hastigheter och stabil uppkoppling då fibern grävs ner i backen och inte går via luftledningar.

Fiber ökar värdet på huset

Att gräva in fiber kan kosta många tusentals kronor. Men om du väljer att gräva in fiber när bolaget erbjuder alla i området att ansluta sig kan vara en bra idé. Att i efterhand ansluta sig kan vara väldigt dyrt. Därför är det bra att se till och ansluta sig även om du kanske inte har behovet. Vid försäljning av ett hus kollar många idag om det finns fiber då de vill kunna surfa snabbt och kanske kolla på tv via fiber.

Fiber ger många alternativ

Fiber erbjuder en helhetslösning för familjen. Det går att se både tv, spela dator spel online och ringa telefonsamtal samtidigt. Idag så erbjuds tv via fiber och många ser filmer via olika online tjänster. Då den luftburna telefonledningen allt mer plockas ner så kommer fiber att vara vad som erbjuds i framtiden. Fiber grävs hela vägen fram till huset där det kopplas in av kunniga människor som arbetar med fiber. Det installeras sedan en dosa inne i huset som blir internet centralen.

Fiber är framtiden

Fiber är det nya då det kommer till internet. Tiderna förändras och det gäller att följa med i utvecklingen. Idag tas allt fler telefonledningar bort. De fasas ut allt eftersom och många ADSL uppkopplingar följer med där. Fokus är på fiber och utvecklingen går väldigt fort. Fiber erbjuder en mängd lösningar i höga hastigheter då det kommer till internet. Både upp- och nedladdningen är ofta högre än vad ADSL kan leverera. För den som vill kunna titta på film via bredbandet är detta en värdefull tillgång. Kanske du arbetar hemma och behöver kunna både ladda upp och ned olika filer. Då är det skönt att veta att det går snabbt och är en stabil och snabb uppkoppling. Det erbjuder fiber för den som väljer att ansluta sig.