Tycker du att det känns krångligt att välja internetleverantör till ditt hem eller dina mobila enheter? Är du osäker på vad dina behov är och vad som är rimligt att betala eller vet du inte om du ska välja mobilt eller fast bredband, via telejacket eller kanske installera fiber? Här kommer några snabba tips!

Dyrare bredband – snabbare lina

Undrar du – hur snabbt internet kan jag få? Du är inte ensam. De flesta svenskar vill idag ha en snabb uppkoppling, både i mobilen och för datorn och faktum är att priset ofta är mindre viktigt än hastigheten. Dagens teknik gör att även 4G och mobilt bredband kan komma upp i riktigt snabba hastigheter oavsett var du är.

Fiber för hemmet

Den absolut snabbaste uppkopplingen för både upp- och nedladdning levereras med hjälp av den nya fibertekniken. Fiber är dyrare att installera, men fler och fler bostads- och lägenhetshus installerar idag fiber, då det i längden är en väl värd installation. Fiber är lika snabbt uppströms som nedströms och hastigheten påverkas inte av hur många enheter som använder uppkopplingen.

Du kan koppla många fler datorer till fiber

Se till ditt behov

I slutändan handlar ditt val av internetuppkoppling om vad du egentligen behöver. Bor ni flera på samma adress och använder internet till spel, film, musik och surf så är fiber en självklar investering som kommer löna sig i slutändan. Är du ett singelhushåll som ständigt är på resande fot? Satsa på en stabil mobiluppkoppling för en mindre summa och spara pengar genom att använda publika surfzoner.