Installera fiber i hemmet

Det här med fiber är relativt nytt i Sverige och självklart har det väckt en hel del frågor. Vad skall det vara bra för och är det verkligen värt att betala mellan 20 – 30000 kronor för att få det indraget i villan? Svaret på den sistnämnda frågan är utan tvekan ja.

Höj värdet på fastigheten

Om du skulle känna dig tveksam över det här med att dra in fiber kan det vara bra att ha i åtanke att fiber i ett hus kommer öka värdet på fastigheten. Om du någon gång skall sälja det hus du bor i kommer en investering på 20000 kronor alltså löna sig.

En jämn internethastighet

Med fiber kan du dessutom njuta av en jämn internethastighet. Det innebär att du slipper sidor som inte vill öppna och videoklipp som plötsligt behöver ladda. Du har dessutom möjlighet att nå en hastighet på 1000 Mbit/s, en hastighet som än så länge känns onödig men som i framtiden troligtvis kommer vara nödvändig.

Vikten av att tänka långsiktigt

Det är lätt att bli avskräckt av den höga installationskostnaden, det är fullt förståeligt, men som med det mesta annat är det även här klokt att tänka långsiktigt. I de flesta fall kan man dessutom få installationen på avbetalning, något som gör det möjligt för dig att få tillgång till fiber för bara ett par hundra i månaden. Har du inte planerat att flytta ifrån huset på länge kommer ditt nya internet vara avbetalt innan dess.